Mengelmoes on Tour met Vision en KNA

maandag, 6. augustus 2018 20:28 | Autor:

Mengelmoes staat voor een nieuwe uitdaging. Op zondag 24 maart 2019 gaan ze optreden in het Musiater in Zevenaar. Onder de titel: On tour met Mengelmoes, Vision en KNA gaan de mannen van Mengelmoes een spetterend concert verzorgen. Als gasten hebben we uitgenodigd het popkoor Vision uit Dinxperlo en de slagwerkgroep KNA uit Zeddam. Hierdoor wordt een afwisselend programma geboden, waardoor het een zeer mooie avond zal worden. Kaarten voor dit concert zijn nu reeds te verkrijgen via de leden van Mengelmoes of aan de kassa van het Musiater

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Mengelmoes on Tour met Vision en KNA

Koffieconcert met Mengelmoes in Meulenvelden

maandag, 12. februari 2018 21:29 | Autor:

De zangers van Mengelmoes houden zondag 25 februari een koffieconcert in Meulenvelden in Didam. Deze meezing-ochtend is speciaal bedoeld voor alle senioren uit Didam, Loil en Nieuw-Dijk. Want wat is er mooier om samen terug te gaan in de tijd en liedjes te zingen? Muziek brengt mooie herinneringen weer levend.

Het plan bestond al langer. En dankzij de Rabobank Clubkasactie – en de vele stemmen die het mannenkoor Mengelmoes mocht ontvangen – werd het mogelijk om het koffieconcert te financieren. Bezoekers worden 25 februari ontvangen in de grote zaal van Meulenvelden met een kop koffie met wat lekkers. Het programma is zo samengesteld dat er een aantal luisterliedjes zijn, maar de nadruk zal liggen op de gezellige meezingers. Niets mooier om samen te zingen.

Kom op zondag 25 februari van 10.30 uur tot 12.00 uur naar dit gezellige koffieconcert. De zaal is open vanaf 10.00 uur. De koffie staat klaar en toegang is gratis.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Koffieconcert met Mengelmoes in Meulenvelden

Mengelmoes heeft mooi optreden neergezet op Pronkmatinee Loil

zaterdag, 30. december 2017 12:40 | Autor:

Op zaterdag 13 januari hebben de mannen van Mengelmoes een optreden verzorgd voor de Vrolijk Drammers. Tijdens de Pronkmatinee voor de senioren van de carnavalsvereniging werd een spetterend optreden neergezet. De start met “Va Pensiero”  was overweldigend. Ondanks dat door Mengelmoes geen carnavals liederen werden gezongen liepen de aanwezigen al snel in polonaise door de zaal. Er werd uit volle borst meegezongen zodat het een gezellige middag is geworden. Na het eigen optreden van Mengelmoes werd als achtergrondkoor meegezongen bij Joop Boxstart die naast enkele sketches natuurlijk het Loilse volkslied ten gehore bracht.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Mengelmoes heeft mooi optreden neergezet op Pronkmatinee Loil

Deelname aan de grote clubkasactie

woensdag, 15. november 2017 11:13 | Autor:

Bij de grote clubkas actie van de Rabobank Arnhem e.o. heeft Mengelmoes het fantastische bedrag van 1862 euro ontvangen. Verenigingen in het werkgebied van de bank mochten zich aanmelden voor deze actie. Mengelmoes gaf aan dat ze een meezingconcert wil organiseren voor de ouderen in Didam, Nieuw Dijk en Loil.
Leden van de Rabobank Arnhem e.o. konden stemmen op de zich aangemelde verenigingen.
Mengelmoes bedankt alle mensen die hun stem op ons koor hebben uitgebracht. We zullen in het voorjaar van 2018 een mooi optreden organiseren.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Deelname aan de grote clubkasactie

Zondag 22 oktober weer Mengelmoesdag

zaterdag, 7. oktober 2017 15:57 | Autor:

De vierde zondag in oktober is het traditioneel Mengelmoesdag in Didam. Voor dit groots optreden in eigen dorp zijn de Diemse zangers weer druk aan het repeteren. Zo zullen er enkele nieuwe nummers worden gepresenteerd. De muziekcommissie heeft een keuze gemakt voor elk wat wils. Zo zullen er mooie luisterliedjes ten gehore worden gebracht, maar zullen ook  meezingers worden gepresenteerd.

Op deze Mengeloesdag zal weer een programma gepresenteerd waaraan de bezoekers veel plezier zullen beleven.

Deze mengelmoesdag zal wederom bij zalencentrum Jan & Jan worden gehouden en begint om 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Zondag 22 oktober weer Mengelmoesdag

Mengelmoes heeft geslaagd optreden in Limburg

maandag, 10. april 2017 19:59 | Autor:

Zondag 9 april heeft Mengelmoes opgetreden tijdens het Lenteconcert in Beringe Limburg. Op deze zonnige dag werd het mannenkoor vergezeld door het volledige combo. Ook veel partners waren meegereisd naar dit mooie concert. De organisatie lag in handen van het mannenkoor Bon Apart uit Beringe. Dit mannenkoor heeft ongeveer hetzelfde repertoire en dus een mooie gelegenheid te kijken naar hun optreden. Ook was er een optreden van gemengd koor Konzagro uit Koningslust. Deze groep bracht meer moderner werk. Niet alleen in zang maar ook in choreografie. Het optreden van de mannen uit Didam sloeg goed aan bij het publiek. Een mooi compliment was van een bezoekster dat ze kippenvel had gekregen bij de uitvoering van Va pensiero. Daar doe je het voor. Al met al een geslaagd optreden en voor de mannen van Mengelmoes de bevestiging dat ze goed bezig zijn.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Mengelmoes heeft geslaagd optreden in Limburg

Mengelmoes nog steeds volop in beweging

donderdag, 9. februari 2017 19:13 | Autor:

Het lijkt rustig bij de mannen van Mengelmoes. Schijn bedriegd. In overleg met alle leden is een beleidsnotitie opgesteld voor de komend jaren. Enkele kernpunten zijn:

– extra actie vooor nieuwe leden waarbij de nadruk op zangers van rond  50 jaar

– het repertoire oppoetsen waarbij aandacht aan recente nummers

– onderzoeken voor een mogelijkheid van een groots optreden in de stijl van “Night of the proms”

– de choreografie aanpassen

Al met al activiteiten die de vereniging nu en in de toekomst bestaansrecht blijven geven.

Voor 2017 staan al weer een groot aantal optredens gepland. Bijzonder is de deelname aan de korendag in het Limburgse Beringe.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Mengelmoes nog steeds volop in beweging

11e Mengelmoesdag weer groot succes

dinsdag, 25. oktober 2016 10:55 | Autor:

Zondag 23 oktober presenteerde Mengelmoes voor de 11e keer haar ondertussen traditionele Mengelmoesdag. Voor deze dag hadden de mannen van de Diemse zangers een aantal nieuwe nummers ingestudeerd. Andere nummers waren in een nieuw jasje gestoken. Zo was een mooi en gevarieerd programma samengesteld. De in grote getale toegestroomde toeschouwers hebben dan ook genoten van dit mooie programma. De gasten kwamen uit de hele regio en een veel gehoorde opmerking was dat ze volgend jaar weer van de partij waren.

Het combo onder leiding van Annèt Lammers op piano, Willy Gieling op drum, Theo Vonk op gitaar en zanger Ton Seegers op accordeon was zeer goed op dreef. Zij zorgen voor een voortreffelijke begeleiding van de de vele verschillende nummers.

Zeer mooi waren de solo partijen van Henk Thomassen en Wim van Haaren bij: Loch Lomond en van Theo Vos bij het nummer : de Woonboot.

De bezoekers konden terugkijken op zeer geslaagde middag. Vele bezoekers gingen met een prijs naar huis van de verloting die werd gehouden in plaats van entree te heffen.

Mengelmoes kan terugkijken op een geslaagde Mengelmoesdag die geheel in eigen regie en met eigen mensen is uitgevoerd.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor 11e Mengelmoesdag weer groot succes

In memoriam Johnny Gertsen

donderdag, 6. oktober 2016 14:46 | Autor:

Op 29 september is ons trouw lid Johnny Gertsen op de veel te jonge leeftijd van 61 jaar overleden. Johnny was al sinds de oprichting, bijna 12 jaar geleden, lid van ons koor. Een trouw lid die als hij kon aanwezig was en waarvan je altijd op aan kon.

Hij had een sympathieke droge humor met opmerkingen die onverwacht kwamen met een dosis nuchterheid. Toen tijdens een ledenvergadering iemand opmerkte dat al het gras voor zijn voeten was weggemaaid, merkte hij fijntjes op dat hij nog altijd de kantjes kon bijknippen.

Na de operaties in keel en mond werd het zingen lastig voor hem, maar dat heeft hij wonderbaarlijk snel weten te overwinnen zodat Johnny weer volwaardig mee kon zingen. Als zijn gezondheid het maar even toeliet was hij aanwezig.

Het laatste optreden dat we samen met Johnny hebben gedaan was op 24 juli op het terras van Jan & Jan in Didam.

Johnny wij moeten verder zonder jou, maar jij zult altijd in onze gedachten blijven.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor In memoriam Johnny Gertsen

Geslaagde Mengelmoes feestdag

maandag, 16. mei 2016 19:34 | Autor:

Zaterdag 14 mei heeft de jaarlijkse Mengelmoes feestdag plaats gevonden. De feestcommissie, Marcel van Bakel, Henk Thomassen en Henk Wiendels hebben er een bijzonder leuke ontspanningsdag van gemaakt. Het is niet eenvoudig elk jaar weer iets anders te organiseren, maar hierin zijn ze goed geslaagd. Het zou een knallende dag worden en dat is het ook geworden. Uit de hoge hoed is een heuse Djembé workshop getoverd. Alle 60 aanwezigen kregen een trommel en o.l.v. twee ervaren Djembé spelers werd een muzieknummer ingestudeerd.  Zalencentrum Luiking dreunde op haar  grondvesten met al dat trommel geroffel. Alle deelnemers waren tevreden en blij met zo’n goed resultaat.

De dag werd besloten met een geweldige barbecue. Iedereen kan terug kijken op een zeer geslaagde feestdag 2016.

Thema: Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Geslaagde Mengelmoes feestdag